Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Áfonyafolt a lenruhádon

5.500 Ft
Menny.:db
  • 50 % tencel
  • 50 % merinó 
  • 100 gr = 360 m 
  • sport vastagság
  • ajánlott tűméret: 3- 4 mm

A Nyári emlékek egy limitált, 5 színből álló fonalkollekció, amely egy tencel-merinókeverék alapra festett nekünk a Dodeka Dyeworks alkotója, Gyarmati Dóri. Mindegyik szín egy-egy nyári emlékről, érzésről kapta a nevét, az ősz beköszöntével ezek felidézésben segít, ha ezekkel a fonalakkal kötsz vagy horgolsz. A fonal az összetételének köszönhetően kicsit cirmos, tweedes összhatású, a színek akvarellszerűen elmosódottak rajta. Egyágú fonal, ezért csipkemintákhoz, kendőkhöz, vékony átmeneti pulóverekhez, kardigánokhoz ajánljuk leginkább.

Mivel kézzel festett fonalról van szó, azt ajánljuk, ha egy színből kötnél egy nagyobb darabot, minden esetben váltogasd a motringokat kötés vagy horgolás közben! Így biztosíthatod, hogy a végeredmény a lehető legegyenletesebb lesz.

A kész darabot kézzel mosd, fektetve szárítsd, hogy minél tovább megőrizze a formáját.

A nyári emlékek kollekció történetéről itt olvashatsz bővebben. 

a fonalakhoz tartozó szemjelölőket pedig itt találod. 

Ugyan mindent megteszünk azért, hogy a motringok ne eresszék már színüket, többször átöblítjük őket festés után, mégis azt tanácsoljuk, hogy ha több, különböző színt használsz egy kötésen belül, előtte mosd ki a motringokat, hogy biztosan ne fogják meg egymást a különböző színek. 

Mosáshoz csakis gyapjúmosószert használj, az általános mosószerek roncsolják a gyapjú, illetve egyéb állati eredetű szálak szerkezetét. Öblítéshez érdemes egy evőkanál ecetet keverni, hogy visszaállítsuk a fonal megfelelő savas pH-ját. A gyapjú fonalaknak az is nagyon jót tesz, ha időnként kevés lanolinnal kezeljük őket. 

A gyapjú fonalakat nem kell olyan gyakran mosni, mint műszálas vagy pamut társaikat. Hacsak nem szennyeződik súlyosan (például leöntjük valamivel) elég szellőztetni, illetve a kisebb foltokat helyileg kezelni. 

Kézzel mosd, fektetve szárítsd! 

Elérhetőség: Elfogyott
Gyártó: kis kos műhely