Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ursa Minor

  • 11% jak 89% gyapjú
  • 50 g - 200m 
  • fingering 
  • ajánlott tűméret: 3-4 mm

Az Ursa Minor, avagy a Kis Medve a 2022-es őszi-téli kollekciónk újdonsága. Hasonlóan szürke alapszínű nagytestvérénél, az Ursa Maiornál vékonyabb és puhább, színét és selymes tapintását az ökológiai gazdálkodásból származó gyapjúba kevert jakszőr adja. A jak enyhén cirmossá teszi, a motringokat néhol sötétbarna szöszök tarkítják. Az Ursa Minor GOTS-tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz alapanyagai és készítése is megfelel a biotextilekre vonatkozó legszigorúbb nemzetközi előírásoknak.

Kifejezetten szép kötésképe miatt gyönyörű csipkés vagy csavart mintás kendők, pulóverek készülhetnek belőle, a legbonyolultabb szemstruktúrákat is jól megmutatja, de színes darabokhoz is szuper választás lehet. Nálunk természetes anyagokkal festett és natúr, halványszürke színben találjátok.

A növényi festés egyik jellemzője, hogy sosem lesz két teljesen egyforma motring, így nagyobb daraboknál, ajánlott a motringok váltogatása kötés közben, hogy ne legyen feltűnő kontraszt. 

Ugyan mindent megteszünk azért, hogy a motringok ne eresszék már színüket, többször átöblítjük őket festés után, mégis azt tanácsoljuk, hogy ha több, különböző színt használsz egy kötésen belül, előtte mosd ki a motringokat, hogy biztosan ne fogják meg egymást a különböző színek. 

Mosáshoz csakis gyapjúmosószert használj, az általános mosószerek roncsolják a gyapjú, illetve egyéb állati eredetű szálak szerkezetét. Öblítéshez érdemes egy evőkanál ecetet keverni, hogy visszaállítsuk a fonal megfelelő savas pH-ját. A gyapjú fonalaknak az is nagyon jót tesz, ha időnként kevés lanolinnal kezeljük őket. 

A gyapjú fonalakat nem kell olyan gyakran mosni, mint műszálas vagy pamut társaikat. Hacsak nem szennyeződik súlyosan (például leöntjük valamivel) elég szellőztetni, illetve a kisebb foltokat helyileg kezelni. 

Kézzel mosd, fektetve szárítsd! 

Rendezés: