Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

kis kos fonalak

A kis kos műhelyben olyan természetes anyagokkal festjük fonalainkat, amelyeket évezredek óta alkalmaznak textilek színezésére. Minden kis kos fonal egyszeri és megismételhetetlen, hiszen az általunk használt festőnövények és rovarok színanyagait folyamatosan változó körülmények is befolyásolják, mint a talaj összetétele és az időjárás.

Büszkék vagyunk arra, hogy kizárólag tradicionális eljárásokat alkalmazva, összhangban a természettel, számtalan tartós színárnyalatot tudunk előhívni a növényekből, rovarokból. Fontos nekünk az átláthatóság, ezért minden fonalunk mellett feltüntetjük, milyen anyagokat használtunk a festéshez.

A kis kos fonalak festése során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen: a festőanyagokat újra és újra felhasználjuk, amíg el nem vesztik összes színüket. Törekszünk az energia- és víztakarékosságra is: amit csak lehet, hideg eljárással, illetve a festő- és pácleveket újra felhasználva készítünk.

A természetes festés folyamatáról a kis kos blogban olvashatsz bővebben - vagy akár magad is kipróbálhatod egy általunk szervezett tanfolyamon.