Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Andromeda

  • 50 % mulberry selyem 
  • 50 % merinó 
  • 100 gr = 250 m 
  • DK vastagság
  • ajánlott tűméret: 3.5 - 4 mm

Andromeda a nevét adó csillagképhez hasonlóan fénylő gyönyörűség, amin minden szem megakad. Az egyágú fonásnak köszönhetően végtelenül légies, az extra finom merinótól puha és párnás. A másik felét alkotó mulberry selyem fényt és lágy esést kölcsönöz fonalaink királylányának. A magas selyemtartalom miatt a szálak máshogy veszik fel a pigmenteket, mint a tiszta gyapjú fonalak esetében és a természetes színek akvarellszerűen összemosódnak az Andromeda alapon. Ezt a fonalat élvezet kötni és viselni is, a legérzékenyebb bőrűek sem fognak viszketni tőle, azonban az egyágú fonás és a növényi festés miatt gyöngéd bánásmódot igényel, így gyerekholmikhoz inkább valami mást ajánlanánk. Azonban kendők, nyakmelegítők és bármilyen közvetlenül a bőrrel érintkező darab tökéletes alapanyaga lehet.

A növényi festés egyik jellemzője, hogy sosem lesz két teljesen egyforma motring, így nagyobb daraboknál, ajánlott a motringok váltogatása kötés közben, hogy ne legyen feltűnő kontraszt. 

Ugyan mindent megteszünk azért, hogy a motringok ne eresszék már színüket, többször átöblítjük őket festés után, mégis azt tanácsoljuk, hogy ha több, különböző színt használsz egy kötésen belül, előtte mosd ki a motringokat, hogy biztosan ne fogják meg egymást a különböző színek. 

Mosáshoz csakis gyapjúmosószert használj, az általános mosószerek roncsolják a gyapjú, illetve egyéb állati eredetű szálak szerkezetét. Öblítéshez érdemes egy evőkanál ecetet keverni, hogy visszaállítsuk a fonal megfelelő savas pH-ját. A gyapjú fonalaknak az is nagyon jót tesz, ha időnként kevés lanolinnal kezeljük őket. 

A gyapjú fonalakat nem kell olyan gyakran mosni, mint műszálas vagy pamut társaikat. Hacsak nem szennyeződik súlyosan (például leöntjük valamivel) elég szellőztetni, illetve a kisebb foltokat helyileg kezelni. 

Rendezés: