Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Pontannyi kendő KAL

Pontannyi kendő KAL

2022. 08. 08. 00:25:51

Nagyon megszerettük Pálma “Pontannyi” kendő mintáját így arra gondoltunk, hogy nyárvégi, őszre készülős közös kötést hirdetünk rá! A minta igazán egyszerű, tökéletes “sorozatnézős” projektnek, ráadásul magyarul és angolul is elérhető itt.

Pom pom 40 - KAL

Pom pom 40 - KAL

2022. 03. 06. 09:17:13

Úgy látjuk, hogy nektek is nagyon tetszik az  "Álomvilág" magazin ezért elhatároztuk, hogy segítünk egy kis plusz motivációval, hogy minél több csodálatos darab öltsön testet belőle. 

Április 31-ig posztoljátok az elkészült darabokat # kiskosműhely # pompomkal tagekkel instagramon, vagy jelöljetek be minket  facebook posztban (nyilvánosra állítva a bejegyzést, különben sajnos nem látjuk). 

Az elkészült darabok között a Pom pom magazin 37. nyári számát sorsoljuk ki. 

Jó hír! A kész művel a Pom pom hivatalos KAL-ján is részt vehettek és csodálatos ajándékokat nyerhettek vele (természetesen fonalat :)) 

 

Tavaszváró sapka

Tavaszváró sapka

2022. 02. 06. 23:06:46

hozzávalók:

- sport vastagságú fonal 

- kb 50 gr az alapszínből, 

- kb 20 g a kontrasztszínből   

- (Ha szeretnél pompomot is, a kontraszt színből is 50 g fog kelleni) 

3 mm körkötőtű / zoknitű a passzékhoz és 3.5 mm a sapka testrészéhez

Zoknikötés KAL- 2022 február

Zoknikötés KAL- 2022 február

2022. 01. 19. 00:09:43

KAL azaz "knit along" azaz közös kötés! Ez alkalommal Zsuzsanna Orthodoxou csodálatos, kezdőbarát zokni mintáját kötjük meg együtt. A mintát itt tudjátok megvenni (február 6-ig 20% kedvezménnyel a "zokni" kuponkóddal). Szerintünk mesésen mutatna az új zoknifonalunkból a Turinból. 

A KAL február 28-ig tart, és a résztvevők között kisorsolunk egy motring Turint. 

Ruhajavítás, stoppolás alapok 3. - varrt anyag stoppolása

Ruhajavítás, stoppolás alapok 3. - varrt anyag stoppolása

2022. 01. 18. 21:09:17

A varrt anyagok javításánál szintén fontos megvizsgálnunk a lyuk körüli anyagot és akkorára tervezni a foltot, hogy az teljesen lefedje nemcsak a lyukat, hanem a körülötte meggyengült anyagrészt is. Az elvékonyodott anyaghoz rögzítve a cérna mellett könnyen elenged újból az anyag.  A megfelelő anyagválasztásról az első részből tájékozódhattok. Alapvetően három fő technikát különböztethetünk meg: 

Ruhajavítás, stoppolás alapok 2. - Alapvető technikák

Ruhajavítás, stoppolás alapok 2. - Alapvető technikák

2022. 01. 11. 19:26:45
Két csoportra bonthatjuk a foltozási technikákat: az egyiket kötött ruhadarabok stoppolására használjuk, csak fonalat használva a lyuk eltüntetésére, a másikat pedig varrt ruhadarabok javítására, ehhez textilre és cérnára van szükségünk. Manapság megjelent egy új irányzat is: a “visible mending” azaz “látszó javítás”. Itt cél a folt láthatósága, amivel új egyéniséget adunk a ruhának. A visible mending végtelen lehetőségeket nyit meg előttünk, keverhetjük a technikákat, hímezhetünk a lyukra kis virágokat, bogarakat, vagy ad absurdum akár még ki is hangsúlyozhatjuk a lyukat úgy, hogy színes cérnával körbeszegjük. Ebben a bejegyzésben a kötött stoppolási technikákat nézzük át: 
Ruhajavítás, stoppolás alapok 1. - anyaghasználat

Ruhajavítás, stoppolás alapok 1. - anyaghasználat

2022. 01. 09. 16:00:22

Amikor elkezdtem a gyerekeim lyukas ruháit javítani először a klasszikus foltvarrással dolgoztam: fogtam egy textildarabot és a lyukas helyre varrtam. Sajnos sokszor szomorúan tapasztaltam, hogy pár hét alatt teljesen kifoszlott az anyag vagy/és a cérna is, vagy elkezdett kilyukadni a folt felett is az anyag. 

Hogy ne kelljen végigjárnotok ezt a rögös utat, arra gondoltam, hogy összeszedem amit leginkább saját hibáimból tanultam az anyaghasználatról: 

Fonalat gyárt a Kis Kos - gyapjas kalandozásunk rövid története

Fonalat gyárt a Kis Kos - gyapjas kalandozásunk rövid története

2021. 11. 26. 18:56:20

A Kis kos műhelyt a gyapjú iránti szenvedélyünk mozgatja - most saját fonalgyártásba kezdtünk, hogy minél szélesebb körben megismerjék a magyar merinóban rejlő lehetőségeket!

Elöl csomózott fülvédő - ingyenes kötésminta

Elöl csomózott fülvédő - ingyenes kötésminta

2021. 11. 07. 18:17:55
Egy gombolyag Drops Wish és néhány óra szabadidő kombinációjából szuper dolgok születhetnek - mint például ez az egyszerű, de izgalmas technikákkal készülő téli fülvédő.
Ismerd meg a ChiaoGoo kötőtűket!

Ismerd meg a ChiaoGoo kötőtűket!

2021. 11. 02. 18:49:21
Sok tűt kipróbáltunk már, mielőtt beneveztünk első ChiaoGoo készletünkre, mára azonban bizton állíthatjuk, hogy a márka hírneve teljességgel megalapozott. Ezek a tűk olyan luxusélményt nyújtanak kötés közben, hogy amikor néha-néha nem tudjuk elkerülni, már szinte fáj a régi tűinkhez nyúlni...