Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Színspiráció minden gombolyagban - a Drops Big Delight

Színspiráció minden gombolyagban - a Drops Big Delight
Ismerd meg a Kis kos műhely fonalait! Elsőként a Drops Big Delight fonalát vesszük szemügyre és kötésmintákat is ajánlunk hozzá.

A Kis kos műhelyben tartott fonalakat bemutató sorozatunk első szereplője a DROPS Big Delight fonala: egy színátmenetes 100% gyapjúfonal 100 grammos gombolyagokban.

A Big Delight Öko-Tex 100 minősítéssel rendelkezik, azaz nem tartalmaz az emberi szervezetre káros anyagokat. 100% gyapjúból készült, jól nemezelhető. Egyágú fonal, viszonylag laza sodratú, játékos, néhol vékony, néhol vastag szakaszok is jellemzőek rá, a gyártó emiatt kézzel font hatású fonalnak nevezi. Aran / worsted vastagságú, 5 mm-es tűvel érdemes kötni, az átlagos 10x10 centis kötéspróbája 17 szem x 22 sor.

Mivel nem esett át superwash kezelésen, kézi mosást igényel, de ez azt is jelenti, hogy nagyon jól nemezelhető! A Big Delight emiatt is az egyik kedvenc alapanyagunk ha gyapjú pelenkakülső készítéséhez keresünk fonalat.

Mi a vidám színátmenetei miatt választottuk a Kis kos műhely palettájára, rengeteg lehetőséget rejt magában minden gombolyag. Ha pedig több színt fogna össze az ember, a lehetőségeink száma a végtelenbe nyúlik... A nemzetközi kötő-horgoló színtéren nagy népszerűségnek örvendő japán Noro fonalak pénztárcabarát, de mégis minőségi alternatívája lehet,

Összegyűjtöttünk pár mintát, ami nagyon jól mutat ebből a fonalból elkészítve, a kiegészítőktől a takarókig.

Először is itt a Lady Eleanor sál: az entrelac technika inkább középhaladóknak ajánlott, de nekik nagyon - egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia a kötőkarrierje során! Színátmenetes fonalakak váltogatva viszont könnyű a dolgunk: a gombolyagok szinte maguktól dolgoznak és kiadják a szép kontrasztos sorokat.

  Lady Eleanor in progress

De egy egyszínű fonallal kombinálva is jól ki lehet használni ennek a fonalnak a szuperképességét - a színátmenetnek köszönhetően ez a levélmintás sapka sokkal komplexebbnek tűnik első ránézésre, mint amilyen a valóságban...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önmagában, egyszerű mintával nagyon szépen látszanak az egymásba forduló színek, árnyalatok: egy pár lábszármelegítő kijön egy gombócból!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő képen az Inspira nyakmelegítőt láthatjátok, nagy klasszikus a színátmenetes fonalak kedvelőinek körében! Erre a linkre kattintva megtaláljátok az ingyenes, angol nyelvű kötésmintát: Inspira a ravelryn.

 

A kisebb projekteken túl is van mit készíteni ebből a fonalból: sokan választják pulóverekhez.

Kicsiknek...

...és felnőtteknek is:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akár az első pulcsink is készülhet ebből a fonalból: a lustakötéses minta is nagyon szépen működik együtt a csíkokkal.

IMG_5431

Ha pedig valami igazán melegre és színesre vágynánk a hideg téli estéken, kandalló helyett is jól működhet egy Big Delightból horgolt vagy kötött takaró.

Afrikai virág-mintával, egyszínű fonallal vegyítve (mi a Limát ajánljuk mellé!):

Vagy bátran játszva a színekkel, átmenetes blokkokat kötve:

Ha megtetszett valamelyik projekt az ötleteink közül, most három napig (november 18 szerda éjfél a határidő) minden 4 gombolyag Big Delight fonal mellé 1-et ajándékba adunk! Az ajánlatunk érvényesítéséhez csak tegyetek négy gombócot a kosaratokba és megjegyzésként írjátok oda, melyik színt szeretnétek melléjük. (Ez az akció a készlet erejéig érvényes, ha olyan színt választotok, ami időközben elfogyott, megkeresünk majd, hogy másikat választhassatok.) Örömmel fogadjuk, ha minél több kötő-horgoló ismerősötöknek eljuttatjátok ezt a blogbejegyzést, osszátok meg bátran a Facebookon!

Tartalomhoz tartozó címkék: drops fonal gyapjú ismerdmeg
blog comments powered by Disqus