Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ismerd meg a ChiaoGoo kötőtűket!

Ismerd meg a ChiaoGoo kötőtűket!
Sok tűt kipróbáltunk már, mielőtt beneveztünk első ChiaoGoo készletünkre, mára azonban bizton állíthatjuk, hogy a márka hírneve teljességgel megalapozott. Ezek a tűk olyan luxusélményt nyújtanak kötés közben, hogy amikor néha-néha nem tudjuk elkerülni, már szinte fáj a régi tűinkhez nyúlni...

A Chiaogoo kínai szó, eredetileg ügyeskezű nőt, nénit jelent. A családi vállakozást 4 testvér indította útjára Kínában, ahol nagyapjuk bambuszfaragó mester volt és édesanyjuknak készített kötőtűket. Innen nőtte ki magát a mára a kötőtűk royce rollsaként számontartott ChiaoGoo márka. 


A bambuszból készült termékek mellett szerencsére elkezdtek fém kötőtűket is gyártani és a TWIST névre keresztelt termékcsalád ikonikus piros damiljával azóta meghódította az egész világot. Mi a boltban a TWIST cserélhető tűvégű kötőtűszetteket kínáljuk nektek - de mi különbözteti meg ezeket a piacon található többi kötőtűkészlettől?

  • A tűk méretezését lézerrel gravírozzák a tűk testére, emiatt nem kopik le a felirat, nem kell tűméretező keresgélésével töltenünk az időt kötés helyett.
  • A kötőtűk kissé matt felületűek, érdesebb hatást kelt a klasszikus fém tűknél, így nem túlságosan csúszós, optimális tapadást biztosít.
  • A hegyük is valahogy pont ideális: se nem túl hegyes, se nem túl tompa. Tökéletes csipkemunkához, de a ChiaoGoo tűk nem szedik szét a vastagabb szálakat sem. 
  • A hegyes vég és a matt felület miatt szinte minden fonaltípushoz tökéletesek anyagtól függetlenül.
  • Az orvosi acél a TWIST damilokban is visszaköszön: a piros nylon bevonat memóriamentes acélsodrony magot rejt. A TWIST damil nem törik, nem marad meghajlítva, de az acél vékonysága miatt ugyanolyan rugalmas, mint a klasszikus műanyag damilok.
  • A tű-damil kapcsolódások elképesztően pontosak, a legkényesebb fonalakkal is szinte észrevehetetlen munka közben, amikor a tűről a damilra siklanak a szemek.
  • A cserélhető tűket csavarva lehet a kábelhez illeszteni, a megszorításhoz mind a tűben, mind a kábel végén van egy-egy furat, így kétoldalról lehet szorosra húzni a tűt és a damilt.
  • Az összekötő pontok csakúgy mint a hozzá kiegészítőként kapható plusz adapterek a lehető legapróbbak, így nem zavarják a kötést, a kábel tartását… 
  • A tűk legtöbbje több méretben, 5, 8, 10 és 13 cm-s hosszúságban is kapható, így mindenki megtalálhatja a saját kötési stílusához leginkább illő, legkényelmesebb konstrukciót. Mi a boltban az univerzális 10 cm-s tűvégekkel felszerelt készleteket tartjuk, amelyek tökéletesek a magic loop technikához, de oda-vissza, vagy simán körben kötéshez is nagyon kényelmesek.
  • A tűk és készletek 1.5 és 10 mm-s vastagságban minden tűméretet lefednek.

A precíz kidolgozás velejárója, hogy nem minden damil és tű kompatibilis egymással, a ChiaoGoo tűk 3 különböző kategóriába kerülnek átmérőjük szerint. A három csoport mindegyikéhez külön damilvastagság tartozik.

A Mini - szettek a legkisebb tűméreteket fedik le 1.5 és 2.5 mm között. Tökéletesek a zoknikötés és a legfinomabb csipkecsodák szerelmeseinek. A Small a leggyakrabban használt kategória: 2.75 mm-től 5 mm-ig minden kötőtű idetartozik. A Large pedig a nagy méreteket jeleni, 5.5 mm-től felfelé a legvastagabb fonalakhoz is találhatsz köztük megfelelőt.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy háromféle damil is kellhet a ChiaoGoo kötőtűkhöz, azonban szerencsére adapterekkel össze lehet kötni a különböző méreteket, a Minit Smallal és Smallt Large méretűvel. Ha pedig mindkét adaptert egyszerre használod a Mini damilokat is összekötheted akár a Large tűkkel. Tapasztalataink alapján a tű-damil csatlakozások máshoz nem fogható simasága megéri ezt a kis kényelmetlenséget.

Cserélhető végű klasszikus szettjeikből 4 féle van, a következő tűket találjátok bennük:

COMPLETE: 13 pár tűt tartalmaz 2,75 mm, 3,25 mm, 3,5 mm, 3,75 mm, 4 mm, 4,5 mm, 5 mm, 5,5mm, 6 mm, 7 mm, 8 mm, 9mm és 10 mm vastagságban.

TWIST Red Lace Mini: 5 pár tű 1.5 mm, 1.75 mm, 2 mm, 2.25 mm, 2.5 mm vastagságban.

TWIST Red Lace Small: 7 pár tű, 2,75 mm, 3,25 mm, 3,5 mm, 3,75 mm, 4 mm, 4,5 mm és 5 mm vastagságban.

TWIST Red Lace Large: 6 pár tű, 5,5mm, 6 mm, 7 mm, 8 mm, 9mm és 10 mm vastagságban.

Természetesen minden tűkészlet mellé több damil és hasznos kiegészítőcsomag is jár: a kötőtű-damil összeköttetések szorosra húzásához szükséges T-alakú tű mellett szemjelölőket, tűméretezőt, damilzáró elemeket és damilhosszabbító elemet is találtok a textiltokokban.

Ha bizonytalan vagy, vagy nem szeretnéd lecserélni a készletedet, de kipróbálnád ezt a márkát, 1-2 havonta előrendelést is tartunk, ilyenkor egy űrlapot kitöltve rendelhettek egyenként csomagolt tűvégeket, damilokat, kiegészítőket, fix körkötőtűket,  máskor nem kapható készleteket és bambusz tűket is!

A 2021. novemberi előrendelés most november 7-én zárul, ha szívesen kipróbálnád a ChiaoGoo csodáit, a következő linken tudsz csatlakozni:

https://forms.gle/ZHL7rifVma1Zp27Q6

Tartalomhoz tartozó címkék: csináldmagad diy ismerdmeg
blog comments powered by Disqus