Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pontannyi kendő KAL

Pontannyi kendő KAL

Nagyon megszerettük Pálma “Pontannyi” kendő mintáját így arra gondoltunk, hogy nyárvégi, őszre készülős közös kötést hirdetünk rá! A minta igazán egyszerű, tökéletes “sorozatnézős” projektnek, ráadásul magyarul és angolul is elérhető itt.

A kendő letisztult dizájnja mindenhez illik és igen nagy hangsúlyt helyez a fonalra, mindemellett nagy teret enged a fantáziának is. Egyszínű, cirmos, színátmenetes, vékonyan csíkozott, gyapjú, pamut, len, selyem, alpaka, jak…szerintünk mind jól állna neki!

fotó: Viktoria Bach 

Különlegessége, hogy bármennyi és bármilyen fonalból megkötheted, a minta segít, hogy pont kijöjjön a kendőd. Egy maradék megkezdett motring például elég lehet egy gyerek kendőre. Itt vannak képeken látható kendők adatai, hogy könnyebben tudj számolni, mekkora lesz a tied: 

rózsaszín: 100 gr (400 m) növényi festett olasz merinóból van 3.5mm-es tűvel kötve 155cm hosszú 41 cm a legnagyobb szélessége

fehér: 200 gr (500m) festetlen karcagi merinóból van 6 mm-es tűvel kötve 240 cm hosszú 56 cm a legnagyobb szélessége 

szürke átmenetes: 100 gr (360m) Rosários4 Douro összefogva 75 gr (600m) Camarose Midnatssollal 6 mm-es tűvel kötve  250 cm hosszú 75 cm a legnagyobb szélessége)

Pálma vállalta, hogy a kötés, horgolás természetesen facebook csoportunkban rendelkezésetekre áll és minden kérdésre válaszol. Ráadásul videó segítséget is készített a kendő kötés fázisairól, szóval kezdők is bátran csatlakozhatnak! Hivatalosan 2022. augusztus 15-én du. 17:00-kor kezdünk neki, az alkalomra személyesen is eljöhetsz, itt is tudunk segíteni a kezdésben!  

A KAL 2022. szeptember 30-án zárul. Az eddig elkészült, és #kiskosműhely illetve #purlsbypalma tagekkel ellátott művek között kisorsolunk egy motring Kiskos növényi festett fonalat! 

blog comments powered by Disqus